Zaštita sa stilom

Ultraljubičasto zračenje (UV) je nevidljiva komponenta sunčeve svjetlosti koja je najčešće poznata kao uzročnik opekotina od sunca i raka kože. Dok se neke UV zrake filtriraju pomoću ozonskog sloja, sve veće količine dospijevaju na zemlju, jer se ozonski sloj stalno smanjuje.

Izlaganje UV zračenju je kumulativno, a izravan dodir s sunčevom svjetlošću čak i za kratko vrijeme može dovesti do nekoliko dugoročnih problema očiju - od kojih mnogi počinju bez simptoma. Budući da djeca provode više vremena na otvorenom od prosječne odrasle osobe, primaju približno tri puta veću  godišnju dozu sunčevog zračenja od odraslih osoba. Osim toga, zbog toga što kristalna leća u dječjim očima ima manje sposobnosti filtriranja UV zraka nego kod odraslih osoba, oni imaju veći rizik od unutarnjih oštećenja očiju, uključujući kataraktu i makularnu degeneraciju kasnije u životu. Zapravo, Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da do 80% životne izloženosti UV zračenju od štetnog djelovanja nastaje prije 18 godina života.

 

Efikasna zaštita djeteta će smanjiti potencijalno ozbiljne probleme vida kasnije u životu. Da biste smanjili štetno djelovanje UV zračenja na djetetovim očima, razmotrite sljedeće savjete:

Budite svjesni svakodnevnog UV indeksa i mnogih izvora UV zračenja, uključujući izravnu sunčevu svjetlost i refleksije od snijega, vode, pijeska i pločnika.

Neka vaše dijete nosi zaštitu od sunca, kao što su sunčane naočale i šešir s širokim obodom kada je na otvorenom.

Podučite svoju djecu da nikada ne gledaju izravno u sunce.

Držite djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti od 10 do 16 sati, kada su sunčeve zrake najjače.

Zaštitite djecu mlađu od šest mjeseci od izravne sunčeve svjetlosti.

Srećom, dobre sunčane naočale štite i kožu oko očiju, kao i same oči. Prije nego što odaberete sunčane naočale vašem djetetu, važno je obaviti i pregled očiju kako biste bili sigurni da su djetetove oči zdrave.

 

Ako vaše dijete treba dioptrijske naočale, razmislite o:

  • Fotoosjetljivim naočalnim lećama koje se zatamnjuju kada su izloženi UV svjetlu
  • Odvojeni par naočala s toniranim lećama i UV 400 zaštitnim premazom za vanjsku upotrebu
  • Kontaktnim lećama s UV zaštitom.

 

Ako vaše dijete ne treba dioptrijske naočale odaberite sunčane naočale bez recepta sa potpunom UVA i UVB zaštitom, kao što su Ki ET LA dječje sunčane naočale i šeširići s UV zaštitom.

Ki ET LA sunčane naočale su 100% siguran proizvod jer ne sadrže sitne dijelove i ne postoji opasnost od gušenja. Dostupne su za djecu od 0-12 god.

Ergonomski i anatomski prilagođen dizajn, usmjeren prema dječjim aktivnostima i izloženosti izrazito visokom UV indexu. Model DIABOLA , za uzrast od 0-18 mj., ima mogućnost prilagodbe dječjem razvoju korjena nosa, te se može nositi obostrano.

Ki ET LA šeširići širokog su oboda tako da djecu dodatno štite od štetnih UV zraka. Imaju UPF 50+ filter, odnosno sadrže UVA i UVB filtere. Inovativni materijal je pamuk tretiran anti UV-om s vanjske i unutarnje strane šeširića, što znači da šeširiće djeca mogu nositi s obje strane.

Šeširiće i sunčane naočale moguće je spojiti u jednu cjelinu, budući da šeširići na stražnjoj strani imaju otvore kroz koje se provlači trakica koja drži sunčane naočale. Samim time djeca ne mogu lako (u jednom potezu) skinuti niti šeširić niti naočale

   

PARIŠKI CHIC

Dizajn je jedinstven i nastoji biti bezvremenski inspiriran pariškom modom. Ki ET LA proizvodi su vrlo lagani i udobni, savršeni za osjetljivu dječju kožu. Šeširići i naočale dizajnirani su 100% u Francuskoj, u Ki ET LA kreativnom studiju. Oblici su jedinstveni inspirirani retro-vintage šarmom.

Ki ET LA moto je: Zaštita sa stilom!

Dok su testovi pokazali da jeftine sunčane naočale mogu pružiti punu UV zaštitu, kvaliteta materijala i dosljednost tonova mogu biti inferiorni. Takve nesavršenosti mogu distorzirati vid, uzrokujući blagu glavobolju ili naprezanje očiju kada se nose sunčane naočale. Kako biste osigurali da vaše dijete nosi kvalitetan proizvod, kupite ga od renomiranog stručnjaka ili prodavača.

 

 

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…