Crvenilo ciste

Mina
Mina
Offline
0
Poštovani,
U oktobru 2020 sam imala inciziju benigne (providne) ciste (nalazila se na beonjači). Nakon incizije imala sam sulfuziju skoro dva meseca, posle toga je sve krenulo na bolje i skoro da nije bilo ničega, ostala je samo "kesica" od ciste , nije bilo kapilara i sve je bilo u redu skoro četiri meseca.Nakon intervencije u periodu od 4 meseca kad je bilo sve u redu nisam dobila savet da treba da stavljam veštačke suze.
Od kraja marta ove godine počeli su da se "formiraju"kapilari oko i iznad ciste, cista se vratila. Terapija je bila natrijum hlorid 5% i kortikosteroid. Uvreme terapije je sve bilo da kazem u redu, ujutru je konstantno bilo malo crveno ali bi se "razbistrilo" pola sata nakon budjenja. Nakon terapije je urađen šimerov test gde se ustanovilo da je oko izrazito suvo.
Sada, pogotovo u letnjem periodu ti kapilari su izrazeni i sve izgleda očajno. Nemam problema sa vidom . Jako sam ovo stresno dozivela. Sama cista nije smetala vidu, samo sam sve vreme imala osecaj stranog tela nekad manje nekad više. Očajna sam, od ciste koja je bila providna sada imam cistu koja se nakon 6 meseci vratila ali sa kapilarima.
Sada kada stavljam veštačke suze tj.gel tealozduo više puta dnevno i (bez konzervansa) stanje se drzi pod kontrolom i izgleda pristojno ali nikada nije kao što je bilo.Prosto, nastali kapilari su nepredvidivi u svakom momentu mogu da se pojačaju. Ujutru nakon budjenja taj deo gde je cista bude crven i za neko kratko vreme se "razbistri". Zbog prirode posla puno vremena provodim pored računara. Crvenilo je samo oko ciste, ostali deo beonjace je u redu.
Jako sam uplašena.
Da li suvo oko izaziva crvenilo i čini kapilare izraženijim?Sada, posle ovakvog lošeg iskustva nikako se ne bih upustila u hiruško uklanjanje ciste osim ako to nije neophodno.
Na koji način mogu da rešim nastale kapilare koji su baš osetljivi? Da li postoje neke kapi za oči koje su na biljnoj bazi ili koje se sastoje samo od vitamina koje ne oštećuju vid a pomažu kod kapilara? Da li kapilari vremenom mogu da se povuku? Nemam nikakvih drugih simptoma osim tih kapilara. Svaki savet bi mi dobro došao. Poslala bih i fotografiju ukoliko je potrebno.
Hvala vam unapred na svakom odgovoru.I izvinite na ovako dugačkom tekstu.
Veliki pozdrav.

Pitanje zatvoreno

Srijeda, Rujan 22 2021, 07:23 PM - #Permalink
0
Poštovana,

Kao što se sama rekla, ostala je kesica od ciste. To i je glavni problem jer nije u potpunosti uklonjena. Dok god postoji kesica cista će recidivirati.
The reply is currently minimized Prikaži
Odgovori (0)
  • Nema dodatnih odgovora u ovoj temi.
Unesi odgovor

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…