Online testovi

Test za daltonizam – Ishihara test

Ishihara test je ispitivanje percepcije boja za crveno-zelene nedostatake u boji. Ime je dobio po svom dizajneru, dr Shinobu Ishihara, profesoru na Sveučilištu u Tokiju, koji je prvi objavio svoje testove u 1917. godini.

Opširnije...

Test za oči za astigmatizam

Ovaj test se može izvoditi sa ili bez naočala. Namjestite se na oko 1m od zaslona računala. Prvo pokrijte jedno oko pa ispitajte vid, pa potom drugo.

Opširnije...
Amsler test

Što je Amsler test?

Razvijen 1945. od strane švicarskog oftalmologa po imenu Marc Amsler, Amsler test ili mreža je sastavljena od horizontalnih i vertikalnih linija koje se sijeku. Centar mreže označen je točkom. Tradicionalno, Amsler rešetke su izrađene od bijele linije na crnoj podlozi. Sheme boja koriste se danas često obrnuto, predstavljajući crnom bojom na bijeloj pozadini. Crna i crvena ili plava i žuta boja sheme su također napravljene.

Opširnije...
Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…