Što je Presbiopija

Što je Presbiopija?

Ako ste stariji od 40 godina, vjerojatno ste primijetili da su se oči promijenile i da su Vam ruke postale prekratke.

Opširnije...
Što je kratkovidnost?

Što je kratkovidnost?

Kratkovidnost (od grčke riječi μυωπία myopia, „kratkovidnost“) predstavlja poremećaj lomljenja zraka u oku, u kojem, kad je akomodacija opuštena, paralelno usmjereno svjetlo proizvodi sliku ispred mrežnice, umjesto na mrežnici kako je to kod normalnog oka. Ljudi s kratkovidnošću jasno vide bliske objekte, ali se udaljeniji objekti vide zamućeno.

Opširnije...
Što je dalekovidnost

Što je dalekovidnost?

Hyperopia ili dalekovidnost ima oko četvrtina stanovništva. Osobe s hyperopiom mogu vidjeti udaljene predmete jako dobro, ali imaju poteškoća s naglaskom na objektima koji su izbliza.

Opširnije...
Što je astigmatizam?

Što je astigmatizam?

Astigmatizam je dioptrijska greška oka. Zrake koje ulaze u oko lome se na rožnici, a zatim u unutrašnjosti oka na očnoj leći i tada fokusirane stižu na očnu pozadinu u mjesto centralnog vida koji se zove žuta pjega.

Opširnije...
Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…