Blefaroplastika

Blefaroplastika

Blefaroplastika je estetski kirurški zahvat koji se izvodi na gornjim ili donjim vjeđama i ubraja se u grupu estetskih zahvata pomlađivanja. Koža na vjeđama najbrže stari što uzrokuje pomanjkanje elastičnog vezivnog tkiva, te se pojavljuje višak kože.

Zanima vas što je to BLEFAROPLASTIKA?

Blefaroplastika je estetski kirurški zahvat koji se izvodi na gornjim ili donjim vjeđama i ubraja se u grupu estetskih zahvata pomlađivanja. Koža na vjeđama najbrže stari što uzrokuje pomanjkanje elastičnog vezivnog tkiva, te se pojavljuje višak kože. Taj višak kože u obliku vrečica, nabora i masnih jastučića svojom težinom povlači rub vjeđe prema dolje te osim estetskih tegoba može doći i do smetnji funkcije vida. Prilikom blefaroplastike odstranjuje se taj višak kože i masnog tkiva sa gornjih i donjih vjeđa.

Ovaj estetski zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan. Nakon operacije na vjeđe se stavljaju hladni oblozi a šavovi se obično vade 6 dana nakon operacije. Prvi estetski rezultati su vidljivi nakon par tjedana a najbolji unutar 6 mjeseci od operacije. U tom periodu linija na mjestu reza mijenja boju od blago ružičaste do jedva primjetne bjelkaste.

ESTETSKA KOREKCIJA KAPAKA

Izgledate umorno? Provjerite je li ova korekcija rješenje za Vas

Tijekom života očni kapci mijenjaju svoj izgled. To se nerijetko događa već u srednjoj životnoj dobi, a moguće je i prije kod mlađih osoba s izraženim podočnjacima.

Gubitak elastičnosti, višak kože, masni nabori, stvaranje jastućića, tamni krugovi i bore oko očiju samo su neke od posljedica tog procesa. Obješena koža na gornjim kapcima može katkada prelaziti rub kapaka i ograničavati vidno polje, dok masno tkivo deformira kapak i oblikuje otekline na donjim, gornjim ili oba kapka.

Kao rezultat zajedničkog efekta viška kože, nabora, oteklina i masnih jastučića stvara se dojam starosti i umora lica.

Estetska operacija očnih kapaka ili blefaroplastika jedna je od estetski najefektnijih operacija, a vraća svježinu i odmoran izgled cjelokupnom licu (naročito onom dijelu oko očiju).

Efekti korekcije kapaka su mnogostruki:

 • Ukupan mlađi izgled lica
  Oči izgledaju odmornije i veće
  Prirodna ljepota očiju dolazi više do izražaja
  Povrat svježine i odmornog izgleda lica
  Gubi se osjećaj težine u očima

Budući da operacija traje samo 1 sat, mogli bismo reći da je to najbrži način da se vrati mladolik izgled u tako kratkom vremenu.
Odluci o operaciji prethodi detaljan razgovor i pregled kako bi se dogovorila najpovoljnija opcija na temelju potpune i objektivne informacije.

Tijek same operacije

Nakon dogovorenog tretmana operativni postupak vrši se pod lokalnom anestezijom, a ukupni operativni zahvat traje oko 1 sat.

Estetskom korekcijom odstranjuje se višak kože na gornjem kapku i bore na donjem, kao i masno tkivo iz kapaka.

Rezovi se izvode na gornjem kapku 10-ak milimetara iznad ruba, u prirodnom naboru gdje se preklapa koža, a na donjem kapku nešto bliže samom rubu trepavice. Takav pristup pridonosi tome da su ožiljci nakon estetske operacije kapaka u pravilu praktički nevidljivi.

Oporavak nakon estetske operacije kapaka je, kao i sama operacija, vrlo kratak. Oteklina i krvni podljevi prolaze najčešće za 5 do 7 dana od izvedenog zahvata što omogućava brz povratak svakodnevnim životnim aktivnostima.

Rezultat estetske operacije kapaka vidljiv je već nakon tjedan dana dok je konačni rezultat uočljiv nakon 6 do 12 mjeseci te ima dugogodišnji efekt.

kapci

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
 • 1lece Boja Baner
 • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…