Što su mezoniti?

Što su mezoniti

Mezonit je gipka nit napravljena od biorazgradivog materijala, koja je uvučena unutar elastične igle. Savitljivost igle nam omogućava postavljanje niti u različitim pravcima i nivoima kože, dajući joj tako jaku potporu u vidu armaturne mreže.

3D MEZONITI

ŠTO SU MEZONITI?

Mezonit je gipka nit napravljena od biorazgradivog materijala, koja je uvučena unutar elastične igle. Savitljivost igle nam omogućava postavljanje niti u različitim pravcima i nivoima kože, dajući joj tako jaku potporu u vidu armaturne mreže. Nakon ubacivanja niti u kožu, igla se izvlači bez ikakvih vidljivih tragova. U naredna dva mjeseca naša koža oko niti stvara potpuno nov kolagen, dok se niti nakon 6 do 9 meseci potpuno razgrađuju. Do sada korištene nerazgradive niti kao sto su zlatne ili platinaste ostajale su trajno u koži i zbog toga izazivale niz negativnih efekata. Razgradive mezoniti su revolucionarne jer imaju za cilj da podstaknu stvaranje našeg vlastitog kolagena koji ostaje u koži, dok niti potpuno nestaju. Efekat zatezanja kože se na taj način produžava na 2 do 5 godina sa očuvanjem mimike i prirodnog izgleda.

KADA SE PRIMJENJUJU MEZONITI?

Podmlađivanje mezonitima idealan je za osobe koje nisu za kirurški fejslifting, a žele da zategnu kožu lica, ojačaju tonus i korigiraju bore. Efikasan je za zatezanje gornje trećine lica sa korekcijom vertikalnih i horizontanih bora na čelu, oko očiju, srednje trećine lica sa nazolabijalnim borama, a izuzetne rezultate daje za zatezanje kože donje trećine lica i vrata, gdje opuštanje kože naročito dolazi do izražaja. Svaka od spomenutih regija može se raditi samostalno ili kao cjelina.

Mezoniti se često koriste za ograničene regije gde je došlo do pada tonusa i opuštanja kože kao što su podbradak, dekolte, bore ispred i iza uha, krajevi obrva, kao i za opuštenu kožu nadlaktica, unutarnju stranu bedara, koljena i trbuha.

KAKO IZGLEDA TOK TRETMANA?

Neposredno prije tretmana dovoljno je nanijeti anestetik u vidu kreme i nakon 15 min ubacuju se niti čiji broj varira u ovisnosti od veličine regije i rezultata koji želimo da postignemo. Tehnika mezoniti je jednostavna za rad i komforna jer blago crvenilo koje je prisutno nakon tretmana ne predstavlja prepreku u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

EFEKAT MEZONITI?

Efekatmezoniti u zatezanju kože osijeća se poslije nekoliko dana, a pun efekat intervencije vidi se nakon 40 do 60 dana, traje od dvije do pet godina, nakon čega se može ponoviti.

KONTRAINDIKACIJE?

Mezoniti se ne rade osobama koje boluju od autoimunih bolesti, kod onkoloških oboljenja, poremećaja koagulacije krvi, psorijaze i kada su prisutne promjene na koži u vidu raznih infekcija i ekcema.

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…