Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Kožna punila ili fileri su sredstva koja se koriste u estetici za ublažavanje bora, naglašavanje kontura lica, vračanje izgubljenog volumena lica te za revitalizaciju i rehidraciju kože. Radi se o hijaluronskoj kiselini neživotinjskog podrijetla dobivenoj sintetskim putem.

 

POMLADITE SE HIJALURONSKIM FILERIMA!

Kožna punila ili fileri su sredstva koja se koriste u estetici za ublažavanje bora, naglašavanje kontura lica, vračanje izgubljenog volumena lica te za revitalizaciju i rehidraciju kože. Radi se o hijaluronskoj kiselini neživotinjskog podrijetla dobivenoj sintetskim putem. Popularni su kod nekirurškogpovečanja usnica. Na licu se najviše koriste za bore na čelu, oko očiju, za nazolabijalne bore te bore oko usnica. Primjenjuju se i za vrat i dekolte. Sam tretman je bezbolan, prije primjene koža se tretira anestetskom kremom a provodi se na način da se filer ubrizgava pomoću injekcija sa vrlo tankim iglicama u određeni dio lica. Sam postupak traje do 30 minuta i rezultati su vidljivi neposredno nakon tretmana i traju od 6 do 18 mjeseci. Koža je vidljivo zategnuta, zaglađenija te se povečava sinteza kolagena.

Prednost filera je u tome da se radi o nekirurškomliftingu sa instant rezultatima.

POVEĆANJE USANA FILERIMA

Usne su znak mladosti. Vrlo često ljudi pozornost usmjeravaju na usne govornika i stoga većina želi imati lijepo definirane, pune i mladolike usne bez bora.

Povećanje usana filerima

Mnogi smatraju da povećavanje (augmentacija) i oblikovanje te pomlađivanje usana može lice učiniti znatno mlađim i privlačnijim. Povećanje usana je postupak kojim se, upotrebom sintetskih ili prirodnih sredstava ili pak kirurški, utječe na njihov oblik. Tijekom godina, usne ne samo da atrofiraju, nego se i usni kut spušta čineći izraz lica tužnim. Već u ranim 40-tim potrebno je, uz klasični nadomjestak volumena, podići i usni kut.

Tkivo usana razlikuje se od ostatka kože lica. Meko tkivo usana je stalno pod mehaničkim stresom zbog velike mišićne aktivnosti. Osim toga, sluznica usana ne zadržava vodu na isti način i ne sadrži istu količinu pigmentacije kao koža u ostatku lica. Usne su, dakle, osjetljivije na dehidraciju. Usne za razliku od očiju i nosa, nemaju čvrstu strukturu. Povezane s brojnim mišićima rastežu se i pomiču u različitim pokretima što ih čini najpokretljivijim dijelom lica.

Fileri za usne

Tretmani povećanja i oblikovanja usana razlikuju se, ovisno o stanju usana te ovisno o tome što osoba zahtijeva i što liječnik smatra opravdanim.

Znatno unaprijeđeni fileri za usne razlikuju se po tome što su neki namijenjeni pomlađivanju i hidrataciji usana, a drugi se upotrebljavaju za njihovo povećanje. Takvi proizvodi posebno su prilagođeni osjetljivom tkivu usnana. Danas se može postići suptilan volumen, dodati mekoća te vratiti prirodnu vlažnost usnama, sve u jednom jednostavnom tretmanu rejuvenacije koji daje prirodni rezultat.

Trendovi u primjeni filera za povećanje i oblikovanje usana

Razgradnja filera za povećanje i oblikovanje usana je individualna. Traje od 6 – 12 mjeseci pa će liječnik ponovnu aplikaciju prilagoditi svakoj osobi. Ono što je danas trend u primjeni filera za povećanje usana, ali i u primjeni filera na drugim dijelovima lica jest da se manja količina filera aplicira u trenutku kada počne ponovno formiranje bora. Na taj se način s 2 – 3 aplikacije filera postiže trajanje i do 36 mjeseci. Zahvat traje 15 – 20 minuta, ovisno o upotrebljenoj količini i regiji. Može se raditi s lokalnom anestezijom ili uz primjenu anestetskih krema. Ja preferiram primjenu lokalnog anestetika jer se na taj način smanjuje strah pacijenta i cijeli zahvat postaje ugodniji.

Najčešće se, uz zahvat povećanja i oblikovanja usana filerima, koristi i aplikacija filera u području ispod donje usne koja donjoj trećini lica daje prirodan i svjež izgled. Aplikacija filera za povećanje i oblikovanje usana danas je jedina etablirana metoda kojom se moderna estetska kirurgija koristi.

Moguće je izdvojiti nekoliko oblika usana:

  • Tanke i plosnate usne su usne bez definicije. Takve mogu biti zbog genetskih čimbenika, starenja ili pušenja. Tkivo se mijenja tijekom starenja i gubi definiciju. Prije svega, takav izgled nastaje zbog gubitka tonusa kože, zatim atrofije žlijezda slinovnica koje se nalaze u usnama te zbog smjera orbikularnog mišića koji pokreće usne.
  • Gubitak gornje usne nastaje kada gornja usna izgubi volumen. Kako se gubi volumen, tako se vidi sve manje vermiliona (crvenila usana). Odnos nosa i usne postaje dulji što osobu može znatno postariti. Kod te vrste atrofije, potrebno je samo povećanje gornje usne.
  • Gubitak donje usne iznimno je rijetka pojava povezana s koštanim deformitetima. Nepravilan rub vermiliona (crvenila usana) u pravilu se pojavljuje jednostrano na jednoj ili obje usne.
Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…