Mogu li tinejdžeri i djeca nositi kontaktne leće?

Naravno da mogu! Djeca se i u ranijoj dobi vrlo jednostavno privikavaju na nošenje i rukovanje kontaktnim lećama. Za razliku od naočala, kontaktne leće ne mijenjaju prirodni izgled, što povećava samopouzdanje kod tinejdžera, koje može biti poljuljano nošenjem naočala.

Osim toga, nošenje leća tinejdžeru omogućava nesmetano bavljenje sportom, što je izrazito važno u toj životnoj dobi.

Pokazalo se da uz adekvatnu poduku, čišćenje i briga o kontaktnim lećama i higijena nisu prepreka za nošenje kod tinejdžera.

Nošenje kontaktnih leća započinje pregledom za leće kod očnog specijalista. Pritom će pacijent dobiti sve upute i poduku o higijeni, čišćenju i održavanju kontaktnih leća.

Ako je tinejdžerima praktično povremeno nositi kontaktne leće, a povremeno naočale, dobar izbor su jednodnevne kontaktne leće DAILIES AquaComfort Plus. Ako pretežno žele nositi kontaktne leće, AIR OPTIX plus HydraGlyde mjesečne kontaktne leće previ su izbor.

Naravno, uvijek se preporuča, uz kontaktne leće imati i odgovarajuće naočale, za trenutke kada se leće ne nose.

Za dodatne informacije posjetite www.kontaktne-lece.net , gdje možete naći puno praktičnih informacija o nošenju kontaktnih leća za mlade, kao i za roditelje.

 

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…