KONTAKTNE  LEĆE  ILI  NAOČALE?

Osobe koje trebaju korekciju vida, pogotovo osobe mlađeg uzrasta, često postavljaju upravo ovo pitanje:

MOGU LI PONEKAD ZAMIJENITI  NAOČALE  KONTAKTNIM LEĆAMA?

Razlozi za zamjenu naočala  kontaktnim lećama mogu biti vrlo različiti. U ljetnim mjesecima želja za bavljenjem sportom i raznim aktivnostima u prirodi izraženija je nego inače. Želimo igrati tenis, nogomet, roniti s maskom, baviti se sportovima na vodi i ostalo.

Osim bavljenja sportom, mnogima je bitna i estetika.

Na primjer, želite nositi moderne sunčane naočale, a zbog dioptrije koju imate, niste u mogućnosti. Možda želite promjeniti boju oka ili naprosto želite drugačiji izgled, bez naočala...  

 

Odgovor na pitanje MOGU LI ZAMIJENITI  NAOČALE  KONTAKTNIM LEĆAMA  je:

Najčešće DA.

Osim izražene želje za nošenjem kontaktnih leća, potreban vam  je i pregled za kontaktne leće kod očnog specijalista.

Očni specijalist će u razgovoru s vama najbolje procijeniti možete li nositi kontaktne leće, te koju vrstu kontaktnih leća vam preporučiti.

Svjetska praksa pokazuje da je najjednostavnije koristiti meke kontaktne leće koje se nazivaju JEDNODNEVNIM kontaktnim lećama.

Jednodnevne kontaktne leće su leće koje nosite samo jedan dan. Ujutro ih stavite u oči i prije spavanja jednostavno ih bacite. Sljedeći dan započinjete sa novim čistim parom jednodnevnih kontaktnih leća.

 

Jesu li jednodnevne kontaktne leće udobne?

Apsolutno! Pogotovo Alcon  kontaktne leće DAILIES AquaComfort Plus. Ove leće imaju izuzetno tanak rub, kao i posebni ovlaživač koji se aktivira svakim treptajem oka i tako ih čini udobnima tijekom cijelog dana.

Više o DAILIES lećama, kao i o drugim Alcon lećama, možete doznati OVDJE.

 

Jesu li kontaktne leće sigurne za zdravlje mojih očiju?

Jesu, ako kontaktne leće koristite prema uputama svog očnog specijalista. Jednako važno je poštivati i upute o redovitosti zamjene leća, prema uputi proizvođača. Nemojte niti zanemariti uputu očnog specijalista da morate u određeno vrijeme obaviti i kontrolni pregled.

Za kontaktne leće iz obitelji DAILIES posebno se može reći da su sigurne za zdravlje vaših očiju. Razlog tome je da se na tim lećama ne stvarataju naslage, budući da ih mijenjate svaki dan -  svaki dan koristite nove sterilne kontaktne leće.

 

Mogu li se kontaktnim lećama ispraviti sve refrakcijske greške oka?

U najvećem broju slučajeva da.

Postoje različite vrste mekih leća s kojima je moguće otkloniti gotovo sve refrakcijske greške. Vaš očni specijalist pronaći će leću koja će otkloniti vašu refrakcijsku grešku.

 

Koriste li se kontaktne leće jednostavno i lako, budući da mislim da bih osjećao/la nelagodu pri stavljanju leće u oko?

Da. Vaš će vam očni specijalist pokazati najlakši način za stavljanje i skidanje leća. Nakon kratkog vremena osjećaj nelagode potpuno će nestati.

Nakon poduke kod specijalista, na  www.kontaktne-lece.net/lece-video/ možete pogledati i video kako skidati i stavljati leće, za prisjećanje.

 

Mogu li djeca i tinejdžeri nositi kontaktne leće?

Odgovor je DA!

Djeca se i u ranijoj dobi se vrlo jednostavno privikavaju na nošenje i rukovanje kontaktnim lećama.

Za razliku od naočala, kontaktne leće ne mijenjaju prirodni izgled, što povećava samopouzdanje, koje može biti poljuljano nošenjem naočala.

Osim toga, nošenje leća djetetu omogućava nesmetano bavljenje sportom, što je izrazito važno u toj životnoj dobi.

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…