Torične leće - leće za astigmatizam

Prečesto, ljudi pogrešno vjeruju da se ne može nositi kontaktne leće jer imaju astigmatizam. Danas postoje razne mogućnosti za ispravljanje astigmatizma sa kontaktnim lećama.

Torične kontaktne leće

Pojam "torične kontaktne leće" se obično koristi za opisivanje posebno osmišljene meke kontaktne leće za korekciju astigmatizma. Većina torika su mekane leće - izrađene bilo od konvencionalnog hidrogel materijala ili vrlo prozračnog silikon hidrogel. No, tu su i torične kontaktne leće izrađene od krutih plin propusnih (GP) materijala.

Ostale popularne kontaktne leće za korekciju astigmatizma su polutvrde plinopropusne kontaktne leće (nazivaju ih RGP ili GP kontaktne leće).

U većini slučajeva, GP kontaktne leće mogu ispraviti astigmatizam bez toričnog dizajna. To je moguće jer su takve leće krute i zadržavaju svoj sferični oblik na oku, umjesto da su u skladu s nepravilnim oblikom rožnice oka s astigmatizmom poput mekane leće. Jedinstvena prednja površina GP kontaktne leće u jakosti ​​zamjenjuje rožnicu kao primarni refrakcijski dio oka, čime se ispravlja astigmatizam, bez potrebe za kontrolu rotacije leće toroidalnim dizajnom.

Ako imate astigmatizam i zainteresirani ste za nošenje kontaktnih leća, posjetite oftalmologa koji se specijalizirao za fitanje kontaktnih leća za astigmatizam. Tijekom sveobuhvatnog pregleda oka, konzultacije i probe kontaktnih leća, vaš liječnik može vas savjetovati da li ste dobar kandidat za nošenje kontaktnih leća i koji tip kontaktnih leća je najprikladniji za vaše specifične potrebe.

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…