Multifokalne kontaktne leće

Primjer dizajna mekane multifokalne kontaktne leće

Da li imate više od 40 godina? Ako je tako, vi bi mogli biti dobar kandidat za nošenje multifokalnih kontaktnih leća.

Vjerojatno ste aktivniji nego vaši roditelji kad su bili u istim godinama. Biciklizam, trčanje, vježbanje i bavljenje sportovima, samo su neke od aktivnosti koje današnji 40-godišnjaci uživaju.

akle, nije čudno da mnogi ljudi od 40 i stariji radije nose kontaktne leće iako imaju svoje naočale zbog aktivnog stila života.

Kada dođemo do naše sredine 40-tih, dalekovidnost otežava da se usredotočite na bliske predmete. Naočale za čitanje obično se koriste kao jedina opcija.

Ali danas, brojne multifokalne kontaktne leće dostupne su za vas. Multifokalne kontaktne leće nude najbolje od oba svijeta: bez naočala, uz dobar vid na daljinu i blizinu.

Neke multifokalne kontaktne leće imaju bifokalnih dizajn. Jedan za daljinu drugi za blizinu. Drugi imaju multifokalni dizajn, nešto poput progresivnih naočala, s postupnim promjenama dioptrije za prijelaz iz daljine na blizinu.
 

Multifokalne kontaktne leće su dostupne u oba meka i polutvrdim plino propusnom leća materijala i namijenjeni su za dnevno nošenje. Mekane multifokalne leće možete udobno nositi na dnevnoj osnovi, povremeno ili svakodnevno.

Za vrhunsku udobnost, jednodnevne mekane multifokalne leće omogućuju vam da odbacite leće na kraju jednog dana nošenja, tako da nema gnjavaže s njihovom njegom.

U nekim slučajevima, GP multifokalne kontaktne leće nude oštriji vid od mekih multifokala. No, zbog svoje krute prirode, GP multifokali zahtijevaju neke prilagodbe i ako bi leće nosili svaki dan.

Hibridne multifokalne kontaktne leće su uzbudljiva nova alternativa. Ove leće imaju GP centar i meku periferiju, što je lakše prilagoditi.

U prošlosti, mekane multifokalne kontaktne leće nisu mogle ispraviti astigmatizam. Ako ste imali astigmatizam, vaš jedini izbor su bile RGP kontaktne leće.

Hibridne multifokalne kontaktne leće također mogu ispraviti većinu astigmatizama.

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…