Tumori vjeđa

Tumori vjeđa

TUMORI VJEĐA: ODSTRANITI ŠTO RANIJE! Tumori vjeđa mogu biti benigni i maligni.

Benigni tumori su nevusi (madeži), papilomi, bradavice, molluscumcontagiosum, xanthelasma, keratoakantom, hemangiom i ciste.

Opširnije...
Upala spojnice (KONJUKTIVITIS)

Upala spojnice (KONJUKTIVITIS)

Konjunktivitis je upala očne spojnice (konjunktive). Spojnica se prostire na unutarnjem dijelu kapka i pruža se preko bjeloočnice (sklere) do rožnice. Upaljena očna spojnica čini bjeloočnicu crvenom za vrijeme konjunktivitisa.

Opširnije...
Suhe oči

Suhe oči

Sindrom suhog oka - Vizualno primamo više od 80% svih informacija. Oko je osjetilni organ koji nas povezuje s našim okruženjem. No, oko je također i osjetilni organ koji je najviše izložen, na koji utječe mnogo različitih faktora životne i radne sredine. Kada je, dakle, pravi trenutak da počnete brinuti o vašim očima?

Opširnije...
Plutajuće čestice i bljeskovi

Plutajuće čestice i bljeskovi

Plutajuće čestice su točkice, mrlje, mušice i "paučina" koji besciljno plutaju u vidnom polju. Obično ih još zovemo opaciteti staklovine.

Kad se rodimo i tijekom naše mladosti, stražnji dio oka, takozvana staklovina ima savršenu gel strukturu gdje je idealan omjer vodenog i krutog dijela. Kruti dio čine proteinska vlakna koja se s vremenom počnu odvajati od vodenog dijela i plutati u staklovini. Ove čestice mogu se pojavljivati u raznim oblicima i veličinama što zovemo „ floaters."

Ako vidite više plutajućih čestica, ponekad u pratnji svjetlosnih bljeskova trebali biste odmah potražiti liječničku pomoć.

Opširnije...
Dijabetička retinopatija

Dijabetička retinopatija

Dijabetička retinopatija je oboljenje koje karakterizira povišena razina šećera u krvi zbog nedostatka ili sniženog djelovanja inzulina. Trajno povećanje šećera u krvi izaziva promjene na krvnim žilama. Promjene na sitnim krvnim žilama (tzv. mikroangiopatia) se javljaju kao glavna komplikacija dijabetesa:

Opširnije...
Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
  • 1lece Boja Baner
  • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…