problem s okom-svijetle linije

bigdeal
bigdeal
Offline
0
Imam 19 godina i problem s desnim okom. Problem je u tome kada pogledam u neku jaku boju (plavo nebo) vidim svijetle linije. Iskreno, to mi ne smeta pri radu, čak sam nedavno bio na ljekarskom pregledu i sve sam vidio što se tiče onih slova na tabli. Ali se jednostavno ne osećam prijatno kad ih vidim. Želim pitati koliko je to veliki problem, i da li treba odmah da se javim oftamologu? Hvala.
Odgovori (1)
 • Pitanje zatvoreno

  Srijeda, Rujan 30 2015, 09:08 PM - #Permalink
  0
  Poštovani,

  Bilo bi dobro da se što prije javite oftalmologu za kompletan pregled sa obaveznim širenjem zjenica za pregled očne pozadine-fundusa. Može se raditi o opacitetima staklovine ali i puno opasnijem stanju koje može dovesti do ablacije mrežnice-retine oka. Dakle, što prije otići oftalmologu!

  Lijepi pozdrav,

  dr Irena Filipović-Grčić
  The reply is currently minimized Prikaži
Unesi odgovor

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
 • 1lece Boja Baner
 • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…