Ivica
Ivica
Offline
0
Poštovani,
Imam 40 god. i prije 3-4 godine sam primijetio plutajuće točkice i končiće na lijevom oku(sada ih se malo pojavilo i na desnom).
Tada,na pregledu kod oftalmologa mi je rečeno da je sve OK-da se radi o starenju staklovine.Unazad 3-4 mjeseca sam primijetio da mi je vid na lijevom oku mutniji od desnog.
Pojavila su se 2 nova simptoma :kada gledam u bijeli ekran na TV-u ili laptopu na desno oko slika je OK,a kada gledam na lijevo oko bijeli ekran je tada za nijansu tamniji.
I drugo:kada se približim ogledalu,kod treptanja,na lijevom oku se vidi kao da se nekakva opnica(ili masna mrljica) vuče preko zjenice prema gore.To se vidi i na desnom oku,ali je puno manje izraženo.Dosta vremena provodim za računalom(radno mjesto).Mama je imala staračku mrenu na oba oka poslije pedesete godine života.Radi li se kod mene možda o početku stvaranja mrene ili je nešto drugo,molim vas mišljenje.

Hvala
Odgovori (1)
 • Pitanje zatvoreno

  Ponedjeljak, Veljača 18 2019, 08:21 AM - #Permalink
  0
  Poštovani,

  Teško je reći ovako bez pregleda da li se kod Vas radi o stvaranju mrene. Moguće je da dobivate i plus dioptriju prilikom rada na blizinu. U svakom slučaju morate obaviti kompletan oftalmološki pregled sa širenjem zjenica i temeljitim pregledom očne pozadine tj. fundusa.

  Lijepi pozdrav.
  The reply is currently minimized Prikaži
Unesi odgovor

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
 • 1lece Boja Baner
 • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…