klamidija

mojeoko
mojeoko
Offline
0
Vec 2 i vise mjeseca imam navodno akutni konjuktivitis koji nikako da prodje. Simptomi koji traju su:

– natecen gornji kapak
– djelimicno zatvoreno oko
– sekret
– zamucenje vida (dok ne isperem sekret)
– zuckasti krmelji ujutro
– tesko otvaranje oka ujutro
Vid je ok, očni tlak je ok.
U jednom trenutku poslije prvih 10 dana je bilo katastrofalno crveno oko, komplenta bjeloočnica je bila crvena. Poslije toga se poboljsalo ali se od tada ne mijenja ponavljam vise od 2 mjeseca.
Prvo su ga tretirali kao konjuktivitis sa bornom kiselinom, kortikosteroidom ali apsolutno bez promjene.
Bris oka na bakterije je negativan.
Na klinici su mi dati antibiotike sa dijagnozom Chlamydia Trachomatis bez radjenja brisa. Uretralni bris sam napravio naknadno i on je negativan.
Terapija:
– Sumamed tablete
Ono sto mene brine je sta mi je sa okom? Zasto ovoliko traje? I da li da uzimam ove jake antibiotike s obzirom da mi je bris na klamidiju negativan?
Molim vas za hitan savjet! Hvala unaprijed.
Odgovori (1)
 • Pitanje zatvoreno

  Srijeda, Rujan 30 2015, 09:38 PM - #Permalink
  0
  Poštovani,
  Preporučam da uzmete ovu terapiju do kraja te na taj način budete sigurni ako i imate klamidiju da će ona biti uništena. Ponekad brisevi budu lažno negativni te ih treba ponavljati. Nastavite sa terapijom po preporuci oftalmologa uz obavezno uzimanje novog brisa nakon što prođe otprilike mjesec dana po završetku terapije.

  Lijepi pozdrav,
  Dr Filipović-Grčić.
  The reply is currently minimized Prikaži
Unesi odgovor

Popust 30 posto Oftalmološka ordinacija iFG
 • 1lece Boja Baner
 • 2lece Boja 1920 01

Uvijeti upotrebe

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Web portala MOJE OKO. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Web portala MOJE OKO. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće Web portal MOJE OKO.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…